Кулинарното наследство от 30-те години на XX век. Домакинството в старите софийски домове. Съставител: Елена Кръстева. ... Тази книга говори с езика на кухнята, но разказва не само кулинарни сюжети, а и случки от кухнята на езика. Тя е продължение на Изкуството на старата българска кухня. Кулинарното наследство на XIX век и прави скок във времето, за да пренесе читателите и кулинарните експериментатори в 30-те години на XX век. Изданието включва повече от 300 рецепти, които ще ви предложат вълнуващи преживявания за небцето и сърцето."В рецептите, събрани в тази книга, не може да няма отзвук и от голямата ... |
|
|
|
|
За начинаещи и средно напреднали + съвети. Имате Еър Фрайър, но постоянно се чудите какво да сготвите в него? Или вече ежедневно използвате уреда, но искате да разнообразите менюто си с нови и интересни рецепти? Страхотно! Значи нашата книга е точно за вас! В нея ще откриете: над 200 лесни, бързи и вкусни рецепти, включително хрупкави и сочни готвени храни с пилешко, свинско, пуешко и телешко месо, риба, зеленчуци, ястия без месо, любимите ви закуски и невероятно сладки десерти; ценни съвети, които всеки притежател на Еър Фрайър трябва да знае. Благодарение на рецептите в книгата ще можете да се насладите на ... |
|
Галерия от великолепни цветни илюстрации на повече от 1000 животни. Книгата е част от поредицата "Илюстровани енциклопедии" на издателство "Фют". ... Илюстрована енциклопедия "Животните" представя всички групи в животинското царство. С великолепни илюстрации и любопитни факти за повече от 1000 животни. Книгата е предназначена за широк кръг читатели и е ценна придобивка за семейната библиотека. ... |
|
Риболовът е динамично развиващ се спорт. В практиката навлизат съвременни примамки, които сполучливо имитират по външен вид и "игра" риби и водни животни. Силиконовата стръв не е просто мода, а хит. Тя е ефективна за повечето хищни и някои всеядни риби. Риболовът със силиконови примамки е изключително спортменски и представлява висша школа за риболовно майсторство. Той е чист, интелигентен, икономисва време за купуване на скъпа или намиране на дефицитна (особено по време на летните горещини) естествена стръв. При риболов със силиконови примамки изборът на подходящо място, вид на примамката, големина на ... |
|
Обект на промишлен, спортен и любителски риболов, аквакултура и консумация. ... Изданието Систематика на по-важните видове риба е допълнително разширено учебно помагало към учебната дисциплина Биология и болести по хидробионтите, залегнала в учебния план за студентите от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет - Стара Загора, но може да се използва и от студенти по други специалности изучаващи рибите. Може да представлява интерес и за практикуващите ветеринарни лекари от системата на Българската агенция по безопасност на храните, главно лекарите обслужващи рибовъдни ферми както и за други специалисти ... |
|
В книгата Индийска кухня ще откриете много и разнообразни рецепти от индийската кухня и култура, които ще обогатят трапезата и ще внесат екзотичен привкус в ежедневието ви."Дълго време Индия е била център на вегетарианството. За този феномен са допринесли множество фактори. На първо място се изтъква индуистката религия, чиито корени са във вярванията на арийците и според която се забранява консумацията на месо. За друга причина се сочи вроденият благороден и миролюбив дух на индусите, който не им позволява да убиват живо същество дори и за храна. С нахлуването на монголите в развитието на кулинарията се бележи нов ... |
|
Семейни рецепти от три поколения."В тази книга представям рецептите, които останаха в записките на майка и баба. Избрал съм и мои лични рецепти, както и такива от приятели и известни кулинари. Добавил съм и любими класически ястия. Надявам се, че съм успял да направя добър сборник, който да ви покаже гозби от последните 100 и повече години. Съвременните тенденции обогатиха и разнообразиха много световната кухня. Днес е трудно да се претендира за пълнота и точност, защото ястията все повече са предмет на творчество, въображение и развитие. Не бих желал да приемате рецептите като канон. Надявам се да се забавлявате, ... |
|
С включените в тази книга рецепти, можете да приготвите богато разнообразие от салати, чорби, яхнии, тестени изделия и десерти, както и да се насладите на рецепти за домашно приготвени напитки и сладка. ... |
|
Храната е част от серията Nature, в която може да откриете още храни, които не съдържат изкуствени оцветители и консерванти. ... |
|
|
|
|
Басните са публикувани за първи път във вестник Братство, гр. Севлиево, през периода 1925 - 1937 г."Стоян Русев, с творчески псевдоним Дядо Благо, е роден в Странджа планина - с. Заберново, община Малко Търново, през далечната 1864 г. Посвещава се на учителската професия. Проявява интерес, издирва и събира повече от хиляда приказки и басни, пословици, предания и поговорки. Неговото творчество е като изворче, идващо от корените на вековен странджански бук. То черпи сили от дълбините на народната памет и подземната река на народната мъдрост. Затова от произведенията му блика доброта, благост и любов. Творчеството му е ... |