Когато трансферите станат в контакт с разтопения шоколад, пигментите се пренасят върху шоколада, придавайки му професионален вид.
Захарни перли са захарни топчета, покрити със златен оцветител.
Газиран карамел се прави от захар, какаово масло и въглероден диоксид. Използвайки специална процедура, въглеродът се съединява със захарта и се освобождава при контакт с вода или слюнка. Това го кара да пука в устата.
Рецепта за шоколадови трюфелиПродукти за 10 трюфела:- 25 г захар
- 50 г шоколад
- 25 г безсолно масло
- Стрити бадеми или настърган кокос
Начин на приготвяне:Счупете шоколада на кубчета, нарежете маслото на кубчета и поставете в купа.
Разтопете за три и половина минути в 600-ватова микровълнова фурна. Добавете захарта и една супена лъжица стрити бадеми, или настърган кокос или 25 капки от лешников екстракт, после разбъркайте.
Оставете да изстине, после поставете в хладилник за един час.
Оформете в топчета с 2 сантиметра диаметър и търкаляйте в какаов прах или изсушен кокос.
Следните стъпки ще предотвратят шоколада да стане бял, докато изстива.Разтопете 2/3 от шоколада и настържете останалата трета (ползвайки ренде)
Далеч от топлина, постепенно разбъркайте настъргания шоколад с разтопения шоколад. Когато двете са напълно смесени, топнете върха на шпатула в шоколада. Ако не се разтече, а остане върху шпатулата, може да излеете във формички. Ако се разтече, продължете да бъркате докато шоколада не изстине.
Важно! Шоколадът трябва да се разтопи с присъствието на възрастен.
Никога не добавяйте вода, захар или алкохол към разтопен шоколад.
Използвайте препоръчителните количества ароматизатори. Дръжте в хладилник и ползвайте до датата на кутията.
Не пийте или допирайте до кожа.