Да направи торта и сладолед в пясъчника - това го може всяко хлапе! Но какво ще кажете за сладолед, който се прави в домашни условия и може да се хапва наистина?
Ако и вашето дете има такава мечта, тя може да се сбъдне: от "
Комсед" предлагат удобна и лесна за употреба машина за сладолед. Тя е компактна и много лека, така че може да бъде с вас на всяко парти. Най-хубавото е, че макар че е играчка, с нея може да се прави истински сладолед. Шоколад и ягода, или пък ягода и ванилия - машината ще ви даде поле за експериментиране с вкусовете! С нея могат да се използват едновременно два различни сладоледени микса. Това означава двуцветен сладолед, с който ще смаете всички приятели. Потърсете заедно с тях формулата за най-вкусния сладолед!
За работа с машината не се изискват батерии. Преди да пристъпите към експерименти в сладоледената "алхимия", ще трябва само да си набавите необходимите хранителни продукти. Ето един пример - рецепта за класически сладолед с два вкуса - ванилия и шоколад.
Рецепти за сладоледен микс:
За сладоледен микс ванилия:- 1 чаша сметана (приблизително 100 g)
- 1 чаша мляко (приблизително 125 ml)
- 2 чаени чаши захар (една чаша е приблизително 220 g)
- 2-3 капки есенция от ванилия
Съставките се смесват и разбъркват, докато се получи хомогенна смес. Така приготвеният микс се прибира в хладилник за 30 минути. Не е необходимо да се замразява.
За сладоледен микс - шоколад- 1 чаша сметана (приблизително 100 g)
- 1 чаша мляко (приблизително 125 ml)
- 4 чаени лъжици шоколадов сироп (приблизително 35 g)
Отново съставките се смесват и разбъркват до хомогенна смес, след което се прибират в хладилника за 30 минути без миксът да се замразява.
Приготвяне на сладолед с машината
След като приготвите сладоледените миксове, може да пристъпите към работа с машината. В комплекта ще откриете инструкциите за употреба.
Важно! За работата на машината се използват натрошен лед и сол на кристали, които трябва да набавите предварително.
Не използвайте цели кубчета лед - ако е необходимо, използвайте кухненски чук или подобен уред, за да ги натрошите.
Използвайте сол на едри кристали, а не ситна сол.
Машината превръща сладоледения микс в сладолед с помощта на два охлаждащи контейнера. Всеки от тях може да се отваря и се пълни според инструкциите, като в него последователно се поставят натрошен лед и сол на кристали. После контейнерите се поставят на съответните им места в машината.
Важно е да не слагате сладоледен микс в охлаждащите контейнери - сладоледът не се образува вътре и не се смесва директно с натрошения лед и солта. Сладоледените миксове се изливат през двата отвора в прозрачния капак и попадат върху външните стени на охлаждащите контейнери. Докато въртите ръчката на машината, двата свързани контейнера се завъртат едновременно подобно на валяк. След около 2 минути въртене ще видите как върху тях се образува сладолед, който ще попадне в чашката!
След като сте събрали сладоледа, не забравяйте да почерпите и приятелите си!