|
|
Новороденото кенгуру е около 2.5 cm и тежи едва 1 g. То живее в торбата на майката около 7 - 10 месеца. Кенгурутата са тревопасни ...
|
|
|
|
|
Научете детето Ви да смята лесно, благодарение на тези цветни слончета! Специалистите от "Learning Resources" отново ...
|
|
|
|
|
Хамелеоните обитават Африка и Мадагаскар. Някои видове съществуват и в Южна Европа и Азия. Хамелеоните обитават тропиците, дъждовните ...
|
|
|
|
|
Морският орел се среща в Европа (включително България) и Азия, от тундрата до пустинните области, на територия с ширина около 3000 km. ...
|
|
|
|
|
Крива човка, тъмни очи и бяла "маска", която прилича на сърце. Отличителните белези на совата, но не на всяка, разбира се. ...
|
|
|
|
|
Величествена и страшна, полярната мечка (известна също като "бяла мечка") е един от най-големите хищници на сушата. Този ...
|
|
|
|
|
Слонската костенурка е гигантска, ендемична костенурка, обитаваща Галапагоските острови. Тя тежи средно 220 kg, но възрастните ...
|
|
|
|
|
Октоподът е главоного мекотело. Тялото му, което е изключително меко, с изключение на устата, разполага с 8 пипала, покрити с ...
|
|
|
|
|
Барсът (известен още като Снежен барс, Снежен леопард или Ирбис) е месояден бозайник от семейство Котки, обитаващи високите планини на ...
|
|
|